Unde-ți găzduiești site-ul ?

Lucrând în domeniul hostingului, tot mai întreb din când în când oamenii unde-și găzduiesc site-uri. Eu am câteva site-uri ale mele, la firma la care lucrez (TLH.RO), altele le am pe servere pe care le plătesc pe afară.. Unde îmi fac management singur, etc..

Din ce am văzut, mulți bloggeri țin site-uri pe găzduire shared.. Este perfect normal să le ții pe shared, fiindcă na, nu dai mulți bani, iarăși mi se pare evident, când scoți bani, să investești și în hosting, că na, dacă-ți pică site-ul atunci când ți-e lumea mai dragă, nu e neaparat vina providerului, ci a ta, fiindcă n-ai înțeles, că de banii care-i dai, aia ai.

Dar, uite că, din păcate, lumea nu înțelege asta.. si crede, că ce domne.. dă 50-100 de lei pe an, site-ul trebuie să fie blană, să țină la zeci de mii de utilizator ca și trafic, etc.. că ce, doar au plătit. Însă, ceea ce lumea nu știe, este că orice site, consumă niște resurse, un ram, un procesor, un trafic, adică, nu poți cere ca pentru 50 de lei/an, să vrei să consumi toate resursele serverului, că de.. tu ai plătit.

Bine, sunt oameni și oameni, unii înțeleg, alții nu.. n-ai cum să-i mulțumești pe toți.

Evident, întrebările de 10 puncte.. Unde-ți găzduiești site-ul? Ce tip de resurse plătești? Ești mulțumit acolo unde găzduiești site-ul tău acum ?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

2 Responses

  1. Am ceva shared-uri la tlh luate in momentul in care am luat niste domenii ro, dar la vps-uri nu m-am putut atinge. Bine, nici nu am nevoie de atat de multe resurse, dar mai repede diversific pe ceva mai ieftin. 🙂

  2. Astia de la tlh sunt OK.
    Am doua site-uri pe wordpress la ei si pana acum nu am avut probleme. Traficul nu este mare pe ele dar nici de ignorat, asa ca ma declar multumit.

Comments are closed.