puscariasi

Una despre pușcăriași..

Peste tot în țară sunt mulți pușcăriași care protestează..

Cel puțin așa am tot văzut la știri sau în presa online. Ei reclamă condițiile în care își ispășesc pedeapsa în cele mai multe cazuri, corect? Păi bă amice, dacă tu ai ajuns la pușcărie, n-ai ajuns fiind nevinovat, cel puțin în 99% din cazuri fiecare pușcăriaș a făcut ceva să ajungă în poziția în care este.

Dacă ai ajuns la pușcărie, de ce eu ca și contribuabil aș fi obligat să-ți ofer ție condiții de lux? Adică eu cred că, este un privilegiu, nu un drept banii pe care ți-i dau eu, ca tu să trăiești pe cârca mea, nu? Adică nu este normal, eu ca și muncitor sau contribuabil să trag zile de muncă, soare, sau frig, sau cine știe ce condiții grele are fiecare dintre noi, ca tu, să stai cu burta în sus și să ceri.

Am avut câțiva cunoscuți la viața mea, care au început să intre la pușcărie încă de când erau minori, și nu se pot adapta la societatea civilă, ba chiar și azi, tot la pușcărie sunt. Iar cuvintele lor ar fi ceva de genul… „Eu nu știu cum voi puteți, dar eu nu pot să țin un loc de muncă, și să trăiesc din salariu. Mai bine fac o faptă și ma duc înapoi la pușcărie, acolo e acasă, nu în libertate!”

Cam acestea erau cuvintele persoanei respective, adică încă de la 15-16 ani a început cu spart magazine, bătăi și alte alea, și evident nici nu încerca să fugă sau ceva, nu nimic, făcea fapta și aștepta să-l salte garda fix de acasă.

Deci per ansamblu, ăștia cu așa zisele lor proteste, de ce protestează, că n-au condiții europene? Că angajații statului din ăia 1000 – 15000 de lei alocați per deținut, își fac case, vile și mașini. Deaia protestează ăștia? Păi prietene, totuși alocația copiilor este mult sub ce primiți voi, chiar și așa cu șpăgile de rigoare. Și copii totuși reprezintă viitorul țării. Care încă mai au șansa la a primi o educație care să nu-i ducă la pușcărie.

Eu unu, sincer, dacă aș fi la putere, i-aș pune la muncă grav. Da, ai ajuns la pușcărie, vrei mâncare, ieși la muncă, are statul român atât de multe pământuri nemuncite, vai mamă. Vrei condiții, muncește pentru ele. Nu sta ca pleava în pat, și aștepți condiții europene. Nu ai fost capabil să te adaptezi la societate, ok.. bagă muncă boss, să vezi că nimic nu vine gratis în viață.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

4 Responses

  1. Ai pretentii mult prea mari, ca si primarita aia de le cerea oamenilor sa puna mana sa-si curete buruienile de la poarta. Trantorii tot trantori raman si cand se obisnuiesc prea mult cu trandaveala se apuca sa faca o greva sau ceva ca sa obtina noi concesii. Asta-i rezultatul statului socialist, nimic mai mult.

    1. Mă uite, vărumiu a ieșit vice-primar, și la câteva zile după ce a luat funcția în brațe, a ieșit cu mașina prin sat, și unde a văzut buruieni și/sau iarbă aiurea pe la porți le-a bătut obrazul oamenilor să-și facă curat în șanț sau la poartă. Unde ținea de domeniul public, gen.. piață sau prin alte locuri unde se putea spune că era a primăriei, i-a scos pe asistații sociali la muncă. Cei care vor asistență socială totuși trebuie să muncească în folosul comunității. Un lucru zic eu corect.

  2. Sistemul penitenciar din România este bolnav tare și nu e de acum, nimeni nu cere lux sau mai stiu eu ce însă este absolut omenesc sa ai condiții minime de trai iar aici mă refer la un dus, o toaleta, o saltea fără păduchi… etc etc.

    1. Corect, nu neg, condițiile sunt precare, dar totuși diferențierea este mare. Un pușcăriaș cu „pile” are condiții mult mai bine decât un găinar.

Comments are closed.