Îmi trebuie o rutină

Am citit acum un articol scris de Gabi aici referitor la obiceiurile matinale, și constat cu stupoare că eu n-am astfel de obiceiuri. Lucru care în opinia mea nu este tocmai bun. Munca pe care o fac nu este tocmai sănătoasă, acest lucru l-am constatat de mult timp, nu recent.

Însă, mediul social în care ne învârtim nu ne permite să avem o viață ușoară, tocmai de aceea de cele mai multe ori trebuie să facem și chestii mai puțin sănătoase. Cel puțin aceasta este părerea mea, acum.. poate în viitor se va schimba această părere.

Mai constat un lucru, stagnez, mi-e greu totuși să recunosc, însă cam acesta este adevărul. De 4 ani și ceva, același job prost plătit, de 2 ani, aceleași proiecte personale, care sunt mai mult sau mai puțin productive, însă cert este un lucru, nu fac progrese semnificative.

Lucru care, de cele mai multe ori mă dezamăgește, însă, mereu am forța să mă ridic și să merg mai departe, cum mereu am avut această forță. Dar chiar și așa, simt că nu fac nici un progres, și din pricina sumedeniei de idei pe care le am, unele din proiectele mele sunt instabile.

Deci cred că trebuie să-mi fac o rutină, munca nu-mi permite totuși să am un program zilnic, regulat. Pentru moment aș vrea să-mi fac o rutină cât de cât serioasă pentru zilele în care sunt acasă, iar pentru zilele când sunt la muncă, să-mi fac și acolo o rutină, însă una cât de cât mai permisivă. Se poate spune că stau în zona de confort, lucru care nu este tocmai bun.

Dar ușor, ușor, se vor regla toate, dacă-mi creez rutina mea. Cel puțin așa gândesc azi.. și de ceva vreme încoace.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

5 Responses

  1. Rutina e plictisitoare. Eu am parte de rutina matinala (si nu numai) prin prisma jobului si a obligatilor familiale, iar asta ma face sa caut zilnic metode ca sa scap de rutina.

    1. Eu mă refer la un gen de rutină sănătoasă.. exerciții.. chestii.. vorbesc de la 107 kg ale mele.. nu 70 ale tale 🙂

  2. Eu visez la o rutină productivă de mai bine de 6-7 ani și nici acum nu reușesc să mă obișnuiesc cu așa ceva. E adevărat că în această perioadă am avut peste 10 joburi în care programul era complet diferit, dar abia de 1 an simt ceva îmbunătățiri, iar asta de când folosesc o agendă planner pe care o am mereu deschisă pe birou. De cele mai multe ori rescriu sarcinile pe care mi le trasez, pentru că nu reușesc să le îndeplinesc, dar măcar mă motivează să nu le las abandonate.

    Umblam prin niște carnețele de to-do listuri de prin 2013 și când vedeam câte chestii îmi propuneam atunci, multe din acestea nici măcar astăzi nu le-am realizat pentru că le scriam și uitam de ele. Acum poate rescriu anumite sarcini și 3-4 săptămâni la rând dar măcar știu că le duc până la capăt. E greu și cu organizarea timpului mai ales că apar multe chestii neprevăzute care mănâncă ore bune.

    1. Ai dreptate în totalitate, și eu încerc multe, unele le duc la bun sfârșit, altele nu.

Comments are closed.