ShortPixel comprimă imagini, nu glumă.

Așadar, după cum vă spuneam aici mă cam măcina o întrebare, dacă comprimarea imaginilor este cu adevărat utilă sau nu, mai apoi am fost contactat de către băieții de la ShortPixel pentru a-mi propune să le testez pluginul implicit platforma lor. Pot spune că am rămas plăcut surprins să văd că totuși toate imaginile acestui blog au putut fi optimizate mult mai mult, față de cât le optimiza Compressor. Cred că toate imaginile acestui blog au fost optimizate micșorându-se cu cel puțin 50% mărimea imaginilor pe hard. La început eram puțin cam reticent când am văzut că în ciuda faptului că aveam deja optimizate imaginile acestui blog, Alex de la ShortPixel mi-a demonstrat că se poate să mai fie optimizate. Sincer credeam că totul era deja ok, însă mi-a fost demonstrat cât de mult mă înșelam.

shortpixel

Acest serviciu oferit de ei este și gratis dar și cu plată, și puteți găsi diferite detalii despre platforma lor cât și prețurile pe care le oferă aici. Mai au și un plugin pentru WordPress pe care-l puteți găsi aici. Deci în opinia mea, v-aș îndemna să încercați cel puțin acest plugin, vă spun eu că totuși o să fiți surprinși de chestiile bune care le face automat această platformă. O să aveți un site mai bine optimizat din punct de vedere al imaginilor pe care le afișați.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

12 Responses

  1. raspunde-mi si mie la o intrebare, ca eu nu am timp sa testez…

    de exemplu am imagini pe blogurile mele care au dimensiuni Full HD… ideea e ca am nevoie de dimensiuni mari intrucat se folosesc featured image aproape de Full HD ca dimensiune a pixelilor…

    care este ratia de pierdere a calitatii folosind acest plugin? cam cat % din calitate se pierde? Chiar m-ar ajuta un plugin care face minuni, adica scade dimensiunea dar nu si calitatea.

    mersi.

    1. Pierderea de calitate depinde de fiecare imagine in parte insa din testele mele nu depaseste 5% si nu se observa deloc. Pentru imaginile cu rezolutie foarte mare poti seta redimensionare la rezolutie full HD 1920×1080 si ai rezolvat problema. Am avut de curand un site de fotograf unde o galerie foto avea 117 imagini cu un volum de stocare total de 480MB ceea ce facea orice browser sa crape indiferent cat RAM aveai in PC. Le-am redus cu ShortPixel in format full HD la 31MB ceea ce inseamna o compresie de peste 90%.

  2. Desi e o unealta buna si rezultatele in cazul meu au fost peste asteptari, acolo unde am root pun un cron cu executie saptamanala ca sa ruleze un script ce foloseste optipng, mogrify, gifsicle si jpegoptim si astfel nu-mi mai bat capul cu imaginile.

Comments are closed.