Din nou de la zero

Vă întrebați probabil ce a pățit blogul meu? De ce nu mai am nici un articol scris? Ce s-a întâmplat cu el? Ei bine.. o să vă explic de la început. Ieri, eram hotărât să scriu un articol. Am intrat pe blog, am scris 2-3 rânduri, apoi m-am oprit și am abandonat ideea. Apoi la vreo 2-3 ore mai târziu am revenit.. numai că de această data, aveam eroare 508 pentru consum excesiv de resurse. Intru repede în cPanel, acolo, nimic ieșit din comun.. procesor, pe 0, rami pe 0, trafic excesiv nu era făcut, așa că mă gândesc să fie vreo eroare. Și eram sigur că este ceva eroare din plugin-uri pentru că altceva nu avea cum să fie.

de la zero

Intru în FTP, șterg parte din ce credeam că ar putea avea buba, apoi revin pe blog, acum nu mai vedea SSL-ul și îmi dădea ceva problema despre o buclă de SSL redirect. Zic ok, hai să șterg toate link-urile din baza de date, care aveau HTTPS, să pun totul pe HTTP, adică fără SSL, și totul va fi bine. Evident înainte de modifica în baza de date, am șters certificatul SSL din cPanel. Bun, apoi zic, dacă am scos SSL din tot, am lăsat totul pe HTTP, am șters setările din CloudFlare, am anulat SSL-ul și de acolo, tot ca la carte. Intru cu alt browser, ca să protejez cache din Chrome, acum vedea site-ul, însă nu mă puteam autentifica în WordPress.

Îmi arăta ceva eroare în wp-login sau wp-admin.. Caut răspuns pe net, găsesc ceva că ar trebui să caut o anume linie în wp-config, benoclez pe acolo, având deschis un alt wp-config, care mergea fără probleme. Nimic diferit, nimic ieșit din comun, totul era la fel. Am mai stat așa vreo jumătate de ora, analizând loguri, etc.. ca până la urmă să mă ia nervii, și am reinstalat o noua copie a WordPress, de această dată.. clean. Să nu mai zic, că până să ajung la această decizie, am plimbat blogul pe vreo alte 2-3 conturi de găzduire, ba că nu-și făcea mai repede update la dns-uri, fie că nu știu ce altceva.. chiar dacă pusesem TTL la 900, care este aproape instant.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

14 Responses

 1. Pfff de căcat, am pățit asta în 2011, am pierdut tot ce am scris între 2008 -2011, odată cu pierderea datelor m-am ,și lăsat de blogging pentru că nu îmi mai ardea.

  Eu am pățit fix ca tine, dar după ce tot un plugin de la indieni m-a pârlit, am dat wp afară și l-am pus clean și nu a mai lua tpluginurile dar articolele le-a reținut.

  1. Văd până la urmă ce voi face, momentan.. am luat jetpack-ul.. că ăla este printre cele mai sigure. Cu toate că parcă se mișcă în slow motion.. dar de.. aia-i viața.

 2. Poti extrage doar articolele din baza de date, pacat sa pierzi atata munca asa usor. Te vizitez rar dar tin minte ca au fost foarte multe schimbari pe blogul asta. Pana la urma cum a fi oare?

  1. În principal era problema de la .. Really Simple SSL care rescrie automat toate imaginile, textele etc.. să aibă SSL, și cred că mai era problema și de la Cloudflare.

 3. nu inteleg de ce folositi SSL pentru bloguri, face numai probleme si oricum este o solutie business. Balaria aia cu „ai avantaje in Google”?. Nu mai bagati SSL pe site-uri de content ca iese urat.

  app de prostii, am facut-o si eu lata ieri cu un blog, am sters baza de date cu totul din Cpanel. norocul a fost insa de partea mea ca aveam up backup de saptamana trecuta

Comments are closed.