cumintenia pamantului

Cumințenia Pământului și donațiile stupide

De ceva vreme peste tot, dar peste tot am văzut o mulțime de subiecte despre acest topic, „Cumințenia Pământului”. Am văzut strângeri de fonduri pe o mulțime de site-uri, care mai de care mai credibile sau nu, însă cert este că s-a creat un fenomen în jurul acestei statui executate de Constantin Brâncuși.

Da, și mai ales, acum am văzut că cifrele se ridică undeva la peste 500.000 de euro doar din donațiile oamenilor de rând. Păi mă nene, strângeți donații pentru un lemn sau ce material este făcută respectiva statuie, în loc să băgați acești bani în construirea și dotarea de spitale, în construirea de școli și infrastructură în învățământ. Încă mai sunt o mulțime de zone în țara asta în care copiii pentru a avea parte de învățământ primar trebuie să facă naveta câțiva kilometri.

Asta mi-e ciudă mie, se cer bani pentru o drăcie de statuie, pe motiv cultural, când ar trebui să se ceară bani pentru viitorul acestei țări. Dar de, ce să faci când țara crapă și ei dotează școlile cu tablete și alte drăcii, dar copiii n-au pixuri/stilouri să scrie, cărți să învețe, etc. Avem aparatură în spitale veche de ani de zile, avem garnituri feroviare iarăși cu peste 50 de ani la activ, dar noi strângem bani pentru toate prostiile.

Eu unu, nu am donat niciodată pentru chestii stupide, am donat pentru copii, pentru persoane nevoiașe, etc.. chestii care au nevoie cu adevărat de o donație, nu pentru a face buzunarele grase unor porci din parlament.

cumintenia pamantului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

One Response

  1. 100% de acord. Precum melodia „țara arde, babele se piaptănă”. De abia acum înțeleg și eu de ce când ești mic copil părinții pun mult accentul pe a fi cuminte, cumințenia este foarte valoroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *