articole

Cât de lungi sunt articolele pe care le scrii?

Să spunem că acest articol este un mic sondaj de opinie..

Am tot văzut un fel de așa zisă dezbatere pe ici, pe colo, cu o veșnică întrebare.. Cât de lungi sunt articolele pe care le scrii? Sau cât de lungi ar trebui ele să fie astfel încât omul care le citește să fie captivat până la final și să nu dea chix din primul paragraf.

Ei bine, eu mă limitez la 250-350 cuvinte în general, însă mai sunt anumite articole care trec de 400-500 de cuvinte, însă niciodată nu ajung la peste 700, în paragrafe relativ scurte, astfel încât omul să poată citi în tihnă fără stres de genul.. „mai are mult ăsta până ajunge la punctul culminant?”

Ei bine cam așa scriu eu în general, dar voi cam cât de lungi scrieți articolele pe blogurile voastre? Spre exemplu eu când citesc un articol, de cele mai multe ori am răbdare să citesc primul paragraf, dacă din acel prin paragraf nu sunt captivat cumva sau chiar din titlu, cu siguranță de cele mai multe ori nu ajung să citesc tot articolul.

Chiar dacă poate acel articol merită citit, și chiar are ceva informații utile, însă dacă nu te captivează clar nu merită să-l citești. Și altă întrebare ce vroiam s-o mai adresez.. Să zicem că faceți un barem 250 cuvinte un articol despre X, 350 cuvinte un articole despre Y, sau cam care sunt variațiile când este vorba de număr de cuvinte versus subiectul în sine ?

articole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

8 Responses

  1. Eu incerc sa scriu cat mai scurt posibil asta pentru ca nu vreau sa plictisesc. Personal nu am rabdare sa citesc articolele lungi scrise cu font mic si pe fundal inchis, indiferent ca sunt capodopere sau ba.

  2. Cu cat ai mai multe argumente intr-un subiect pe care-l dezvolti in articol cu atat de multe cuvinte vei avea, nu exista un barem dupa care sa te iei gen „Articolul trebuie sa contina 300 de cuvinte”, deloc. Omul daca este interesat de acel articol il va citi cap coada fara sa clipeasca. Sunt persoane care au rabdare sa citeasca si altele nu. Eu fac parte din categoria „Oricat de lung ar fi articolul, il citesc”.

  3. E bine cum scrii, un articol de 250-300 de cuvinte mi se pare de ajuns. Nimeni nu citeste articole de 1000-2000 de cuvinte cand e la pc. Sau, bine, aproape nimeni. Mie imi place sa o fac cand sunt pe telefon sau tableta, noaptea tarziu, iar atunci citesc foarte mult, in general trairi.

    1. Trebuie sa imi iau un alt scaun de birou, asta nu e foarte comod si ma deranjeaza daca stau mult la el, probabil si de aia nu prea imi place sa citesc mult de pe pc.

Comments are closed.