brad natural sau artificial

Brad natural sau artificial.. marea dilemă

De regulă eu sunt adeptul alegerilor care pentru mine au sens. Și anume, alegeri logice. Dar, câteodată mai trec și peste propriile principii pentru anumite situații.

Ei acum ceva ani, am luat un brăduț sintetic, de acela de plastic cum s-ar spune pe limba românului de rând. Ziceam la vremea respectivă, că este mai ok din punct de vedere al banilor, că de cele mai multe ori acești brazi sunt destul de scumpicei..

Mai ziceam că este ok și din pricina faptului că nu mai ai de la ce să faci mizerie, ace de brad pe jos, etc.. și când trece acest sezon, îl desfaci, îl pui într-un sac și aia a fost. Ei bine, acest an am primit cadou un brad natural, destul de mare zic eu, fiindcă va ajunge în mijlocul curții cel mai probabil.

Da ar avea el loc și în casă, dar e mai ok în curte, fiindcă spațiu este destul berechet în ambele părți, doar că astfel evit să fac mizerie prin casă, și fac și pe placul celor mici de a vedea brad care și miroase a brad.

Voi de care brad folosiți? Ce preferințe aveți în materie de brazi? Mai mici, mai mari ? Până la urmă cum rezolvăm această dilemă.. natural sau artificial ?

brad natural sau artificial

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

8 Responses

 1. Dacă ai curte de ce nu plantezi unul natural? Eu așa aș face. La bloc eu mereu am avut artificial și o coroniță sau ceva din brad natural ca să miroasă a brad.

 2. Brad natural, fără discuție. N-aș putea să pun în casă un plastic în care să agăț globurile.
  Nu-i înțeleg pe cei care refuză bradul natural „pentru că… păstrăm natura”. Există pepiniere speciale pentru brazi de Crăciun, iar dacă se iau (legal) din pădure se taie doar vârfurile (cică se consideră un fel de toaletare a brazilor). E cam ca la vegetarieni: nu mănâncă pui/porc/vită deoarece iubesc păsările/animalele. Dar astea sunt crescute special pentru sacrificare și hrană, la fel cum și brazii sunt îngrijiți în pepiniere pentru a ne bucura de ei câteva zile.

 3. Mai bine lipsa. E misto bradul cand esti copil, nu cand esti deja major. La mine in familie s-a facut brad in fiecare an ca deh! asa vrea colega de apartament, dar s-a facut brad de plastic

 4. Salut, desi postez cu o oarecare intarziere as vrea sa va spun si eu cate ceva legate de brazii de Craciun. Brazii naturali, sunt taiati si folositi de Craciun fara mila, ei reprezinta o adevarata afacere pentru comercianti, insa un dezastru pentru mediul inconjurator. Nu este greu sa schimbam asta, eu de exemplu am sintetic, nu este nici o pierdere arata la fel si nici nu face mizerie. Am vazut ca in afara se merge mult pe brazii plantati la ghiveci, bravo lor, asa impaca si capra si varza. Incepe si la noi aceasta moda dar patrunde mai greu pentru ca Romanul este mai comod , nu se cara el cu asa greutate pana acasa…

  1. Eu l-am primit gratis, de aceea l-am și acceptat. Însă anul ăsta am de gând să plantez unul în fața casei.. și evident voi trage curent etc în zona aia pentru a fi împodobit.

   1. Foarte frumos! Daca stai la curte si ai conditii este chiar pacat sa nu o faci, peste ani o creasca, o sa fie o mandrie!

Comments are closed.