Bea apă, îți va face bine..

De ceva vreme, de când cu schimbarea jobului, pot spune că am început să beau mai multă apă. Nu o fac intenționat, pur și simplu se întâmplă.. dar cred totuși că este un obicei bun.

Am văzut scris de tot mai mulți boggeri că au început să bea apă mai des, oricum nu-i de mirare că se întâmplă acest lucru, fiindcă vine vara totuși, însă cred că un astfel de obicei este o deprindere sănătoasă, chiar și pe timp de iarnă sau vreme rece.

Vă povesteam aici despre faptul că am avut de făcut niște drumuri la Spitalul Fundeni, având pe cineva apropiat în operație acolo, și chestii de genul. Ei bine, acel cineva, nu-i voi da numele oricum, cred eu (fără a fi specialist), mare parte din probleme le-a avut tocmai din lipsa lichidelor.

Am întâlnit acest lucru la foarte multe persoane, preferă să bea tot felul de prostii, în loc să bea apă, marea majoritatea a lichidelor din corpul nostru având componentă majoră apa. Acest lucru cred că-l știe aproape orice om, care este cât de cât educat. Totuși, nimeni nu realizează cât de importante sunt aceste aspecte până nu este prea târziu.

Acum de când mi-am luat bicicletă, încerc pe cât posibil să fac mișcare cu ea. Ba mai ies la o tură cu bicicleta, ba până la magazin, etc.. tocmai pentru a pune cât de cât organismul în mișcare, astfel eliminăm toxinele și chestiile nașpa adunate în corpul nostru de la tot felul de mâncăruri care mai de care mai puțin sănătoase.

Concluzia.. Mens sana in corpore sano

apa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

5 Responses

    1. Eu am apa din hidrofor acasă cu nu știu câte filtre, și la birou avem apă la bidoane 😀 Oricum, am avut și piatră la rinichi, nimic nou sub soare. 😀

  1. Daca ai avut o perioada in care ai baut foarte putin apa dar multe alte prostii (sucuri & stuff) si treci la un regim mai sanatos, incepi sa te hidratezi corespunzator, vezi foarte multe efecte benefice: de la energie pana la aspectul pielii, toate se imbunatatesc semnificativ. Nu stiu daca ai observat asta, daca nu incearca sa analizezi sa vezi ca nu aberez.

  2. Eu ma simt foarte bine de cand am inceput serios sa ofer organismului 2 litri de apa pe zi. De apa exclusiv, nu de lichide. Parerile sunt impartite, unii spun ca nu ai de ce sa bei ATATA apa decat daca ti-e sete. Mi se pare o blasfemie si asta cu bautul apei in timpul mesei.

Comments are closed.