Am renunțat la certificatul SSL

Pentru a nu știu câta oară când ba folosesc certificat SSL, ba nu folosesc, ba îl pun iar la loc. Dar de data aceasta cred că o să renunț la el definitiv. N-am găsit nici un fel de creștere semnificativă a traficului, cu folosirea unui certificat SSL, ba chiar am avut câteva probleme, pe anumite teme, sau pe anumite pluginuri. Așa că am decis să renunț la el. Am citit însă câteva păreri despre certificatele SSL, cu ce ajută ele, cu ce nu ajută etc.. însă am decis să-l elimin. Pe mine personal, cel puțin pentru un blog, nu prea are cu ce să mă ajute. N-am nici trafic extraordinar, n-am nici cine știe ce de ascuns pe acest domeniu, nici chiar încercări de a-mi sparge blogul n-am avut. Deci sincer nu prea văd motivul pentru care aș folosi SSL.

Citeam aici părerea lui Marius, în cazul său a descoperit anumite dezavantaje ale SSL, în cazul meu în afara faptului că am pierdut arhiva site-ului, din cauza acestui tip de criptare, nu am ce spune prea multe. Bine nu doar din cauza SSL, ci și din cauza unui plugin indian, și a faptului ca am uitat sa fac backup. Neatenție, asta e.. trecem peste.

ssl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

3 Responses

  1. Sunt chestii de care ma lovesc zilnic, dar pana se va folosi la o scara larga… ma chinuiesc asa.
    Arhi vad ca a trecut prin rebranduire, obsrev exact aceleasi lucruri pe care le-am avut si eu, in acea perioada.

    1. Eu sunt AS în rebrănduiri :)) Și tu știi doare o parte din numele blogurilor pe care le-am tot schimbat 🙂 sau de la SSL, la no-SSL, etc.. modificări de link-uri. M-am săturat eu de câte ori m-am schimbat și răschimbat :))

  2. Pentru backup eu folosesc pluginul gratuit BackWPup si un cont de dropbox unde mi se descarca automat arhiva. Nu poti sa te lasi la mana hostingului pentru ca din diverse motive te poti trezi cu surprize. Am vazut cazuri pe net cand un anume host i-a inchis utilizatorului contul si nu i-a mai dat acces sa-si salveze datele. Sa presupunem ca cineva iti ataca site-ul si ti-l viruseaza, esti la mana hostului, ei daca vor sa nu-si bata capul, iti sterg tot pentru ca protejarea site-urilor pica in raspunderea ta. Legat de ssl in mod normal ar trebui sa fie obligatoriu si la blog pentru ca lucrezi cu date personale (cele de la comenturi), iar ele trebuiesc cat mai bine protejate si mai conteaza increderea pe care i-o oferi vizitatorului.

Comments are closed.