Alta cu afilierea

De ceva vreme tot zic că fac pe dracu în șapte cu afilierea asta, se pare că mai mult zic, decât fac, dar să trecem peste. Am început să cred că este doar o mare vrăjeală, sau cel puțin în unele cazuri. Mulți advertiseri din România se bat cu pumnul în piept că ei lucrează în marketing afiliat, că scot sume mari din afiliere, etc..

Însă în afară de vreo 2-3 exemple, care nici într-un caz nu se dau mari, să zic așa, scot ceva sume care le-ar permite să stea acasă fără să mai meargă la muncă, restul, acei așa ziși ași ai afilierii în țarișoara asta, sunt cred doar de mască. Adică pe afiliații ăia mari, care se laudă cu comisioane în valoare totală lunară de sute de milioane, în cel mai bun caz am observat că au doar un singur blog, personal de cele mai multe ori.

Însă pe acei oameni, eu nu i-am văzut cu cel puțin 4-5 site-uri orientate doar spre afiliere, unde să aducă produse zilnic, și alte alea ca să aibă parte de sume colosale din afiliere. Adică pe bune acum, nu cred că un blogger cu un singur blog, poate să facă lunar din afiliere al de 2000-3000 de lei, asta să se întâmple lunar. Să nu mai zic de sume care trec peste 5000 lei/lună. Că deja astfel de sume par cu totul fabule.

afilierea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

8 Responses

  1. Sincer.. eu am scris pentru oameni care se ocupau cu afilierea și chiar se câștigă. 😀 Doar că de cele mai multe ori, noi nu îi observăm, însă sunt destui.

  2. Afilierea presupune foarte multa munca si in general e vorba de organizare si analiza pentru ca nu poti face afiliere chiar cu orice si chiar asa usor. A fost o perioada in care a mers destul de bine pentru multi dat fiind ca advertiserii erau suficient de naivi si s-au complacut cu cei care bagau spam la greu pentru comisioane. Doar ca lumea a inceput sa se prinda, s-au facut reclamatii si lucrurile s-au mai schimbat. Nu zic ca nu se pot face bani pentru c-am facut si eu uneori, dar si munca-i pe masura ca nu e ca si cum ai sta toata ziua pe Facebook sau cu ochii la TV si sa-ti vina banii asa prin magie.

    1. Da, ai dreptate și tu, însă bă nene, nu cred că există manager afiliat care să pună de-o ciorbă dintr-un singur site/blog. Fiindcă asta ar presupune ca acel blog/site să aibă un trafic enorm și rata de conversie foarte mare.. Ori nu prea cred că așa ceva se întâmplă la noi.

  3. Catalin, nu știi unde sa te uiți. mi-au luat luni de zile sa aflu cine e concurenta de pe nișă, nici acum nu sunt sigur. Apoi sunt afiliați de top care nu dețin bloguri, sunt alte metode. Apoi cei care dețin sau deschid o nișă noua, nu vei auzi niciodată pentru ca instant ar mai apărea 2-3 .

    1. Eu mă refeream la Marius Morariu, sau Șerban Cristian, sau alții, care n-au decât 1-2 site-uri, care se știu că sunt ale lor, care ești ferm convins că n-are cum să scoată așa mulți bani din acele 1-2 site-uri, dar sunt afiliați de top. Și stau și mă gândesc, cum frate, să scoată sume de alea de le permite să stea acasă, cu rate și alte alea.. când eu și cu firmă, și cu salariu, și cu alte surse de venit, și tot nu scot cât ei.

Comments are closed.