9gag și cartoful

De mai bine de jumătate de an, tot mă uit pe 9GAG, ba pe 9GAG TV, ba pe imagini, fiindcă multe chestii de acolo mi se par ilare, și chiar râzi, dacă nu doar zâmbești. Ok până aici nimic necunoscut.. toate bune și frumoase, apa trece pietrele rămân.. însă un lucru nu-l percepe mintea mea de „român prost”.

De ce la sfârșitul fiecărui articol în care apar imagini, trebuie să fie o poză cumva modificată cu 1, 2 sau X cartofi care mai de care în ipostaze mai tâmpite. Care-i scopul, nu văd legătura între 9GAG și o drăcie de cartof.. Pe bune, nu înțeleg deloc treaba asta cu cartoful.

Ce reprezintă și care-i semnificația acelui cartof? De ce trebuie să apară acel cartof în toate articolele cu imagini ? Știe careva despre ce este vorba? Am rămas atât de nelămurit la treaba cu cartoful și nicăieri n-am găsit o explicație valabilă.. încât am ajuns să scriu un articol pe blog doar pentru a aflat o amărâtă de explicație..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

4 Responses

  1. 9gag e o pierdere de timp la fel de mare ca Facebookul. Sunt „glume” bazate pe ciordeli ca si pe reddit de altfel.

    1. Dar toate astea produc bani serioși, nu?! Că doar n-ar crea ei conținut original și să aibă la fel de mult trafic..

  2. E un jargon al comunității 9gag. Eu am găsit o explicație interesantă pe Quora:

    „Potatoes grow under the ground, right? You have to dig to have one for yourself. This is like having a reward after a tiresome work.

    Reading a long post is not easy, specially for those who take refuge in 9gag for having some fun. So this is like a metaphor, after you made them dig through your post, you give them a compensating potatoes. This is his/ her reward.”

    Deci dacă sapi mult în acel post, găsești și cartoful 😀

Comments are closed.